Conferència "El futur polític d’Europa:
Federalisme o irrellevància?"

Dia: Divendres, 1 de octubre de 2021

Hora: 19.00 h

Unir-se a Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/85327357514?pwd=NXY2d2tPZ2xHUy95VjBkUU04
MnZIQT09

ID reunió: 853 2735 7514

Codi d’accés: 321463

PIC CAT_Futuro politico de Europa  01oct2021.jpg

Ponents:
 

Javier Giner : “Bases de l’Aliança Federal de Federalistes Europeus (FAEF)”

✓ Ciutadà de la UE nascut a Espanya.
✓ L'any 1977 volia anar a treballar a Alemanya però no vaig poder perquè Espanya no pertanyia a l'espai de lliure circulació de treballadors del Mercat Comú. Vaig haver d'anar a Àustria i allí per primera vegada participe en un acte dels Federalistes europeus.  Vaig sentir  una enveja sana de veure que 6 països d'Europa compartien grans llibertats que els espanyols no podien gaudir. Vaig començar a somiar que un dia Espanya seriosa membre del Mercat Comú Europeu. Quan comptava el meu somni em deien que era una utopia.
✓En els anys 1980, ja era membre dels federalistes i en any 1988 vaig ser soci fundador de l'Associació Unió Europea de Mallorca.
✓En 2005, sent professional independent en activitats turístiques residia a Mallorca, però treballava a Alemanya.
✓ L'any 2010, vaig tornar a ser activista i lluitar per una Unió Europea dels ciutadans. Estic en això. Tots els ciutadans de la UE haurien d'estar agraïts a la UE tan sols per haver tingut 70 anys de pau. Per tant de solo amb una Unió Europea dels ciutadans es podran prolongar garantir mes anys de pau i a més mantindre els valors tradicionals de llibertats que la UE podrà estendre a la resta del món.
✓ L'any 2020, em van elegir de nou President de l'Associació Unió Europea de Mallorca i a l'octubre del mateix any l'Associació Unió Europea de Mallorca va ser admesa com a membre de la Federació FAEF / https://www.faef.eu/ que treballa intensament per a dur a terme la fundació dels Estats Units d'Europa amb una Constitució Federal.


Esther Morales-Cañadas: “Quina espera el ciutadà europeu d'una Europa Federal?”
✓ Nascuda a Sevilla (Espanya) i assentada des de 1980 a Alemanya. Portadora de la cultura d'aquests dos països, així com dels altres països hispanoparlants, tant en l'àmbit de la literatura, de la història, de la filosofia com de la música.
✓Va estudiar música en el Conservatori Superior de la seua ciutat natal al mateix temps que absolia els estudis de Filosofia i Lletres (especialitat d'Història de l'Art) en la Universitat de Sevilla. Aqueixos estudis es van completar amb diversos cursos internacionals i amb estudis regulars en Salzburg (Àustria) en les especialitats de Clavecín (Cembalo) i de Musicologia, respectivament en els centres “Musikhochschule Mozarteum” i en la Universitat d'aquesta ciutat.
✓Doctorat en la Universitat de Münster (Alemanya) sota la tutoria del musicòleg Dr. Klaus Hortschansky, tenint com a assignatura principal Musicologia i com a assignatures secundàries Filologia Romànica i Història de l'Art.
✓ Ha sigut professora de piano i clavecín en Escoles de Música de diferents ciutats alemanyes i des de 2004 docent d'espanyol i de la cultura hispànica en la Universitat “Friedrich Schiller” de Jena (Turíngia).
✓Ha sigut també promotora d'exposicions de pintura i escultura i d'esdeveniments literaris, i ha dirigit molts anys un grup estudiantil de teatre espanyol i un cor de romanistes en la universitat jenense.
✓ Quant a la seua labor literària, dóna conferències sobre diferents manifestacions de la literatura i de les relacions d'aquesta amb la música i amb les belles arts i, d'altra banda, ha acrescut en els últims anys la seua activitat d'escriptora, publicant diversos llibres de temes filosòfic-culturals, de narracions i de prosa i lírica. En l'actualitat, resideix en Neumünster (Schleswig-Holstein) des d'on continua amb la realització de totes aqueixes manifestacions culturals.

 

 

 

 

 

 

Manolo Monereo: "Situació geopolítica actual d'Europa”
✓ Advocat, politòleg i polític espanyol.
✓ Ha sigut militant del PCE i IU.
✓ Va ser diputat per Units Podem en la XII legislatura (juliol 2016-març 2019).
✓És autor d'obres com El Socialisme en el Che. Amb el seu propi cap. El socialisme en la vida i l'obra del Che (2001), sobre la figura del Che Guevara i De la crisi a la revolució democràtica (El Vell Talp, 2013).​
✓ El seu últim llibre és "Oligarquia o democràcia. Espanya, el nostre futur" (El Vell Talp, 2021).
​​​​

Dr. Leo Klinker: “Full de ruta per a la Constitució Federal dels Estats Units d'Europa”
✓ Expert en administració pública.
✓Involucrat en la formulació de polítiques des de dins de la societat segons l'adagi: "Tota sobirania és del poble".
✓ Treballa per a governs als Països Baixos i a l'estranger, les Nacions Unides i la Unió Europea.
✓ Ha dissenyat una metodologia de formulació de polítiques de baix cap amunt.
✓Amb Herbert Tombeur va escriure els "Documents federalistes europeus", inclòs un projecte de constitució federal per a Europa.
✓ Com a president de l'Aliança Federal de Federalistes Europeus (FAEF), està a càrrec del procés de realització d'una Convenció de Ciutadans, amb l'objectiu de millorar aqueixa constitució federal com a base per als Estats Units d'Europa.

Moderador: Manuel Galiñanes

Javier Giner_foto.jpg
foto Esther Morales-Cañadas.jpg
Manolo Monereo.jpg
Dr Leo Klinker.jpeg